22 april 2022
18:30

Rydboholms SK

Övertygande seger i hemmapremiären

GFK tog under fredagskvällen en övertygande vinst mot Rydboholm när man vann med 5-0 i årets hemmapremiär på Rånnevi.

På en svårspelad vårplan i Rånnaväg känner dom två lagen på varandra i inledningen men ju mer som spelas, desto mer tar GFK över. Rydboholms enda riktigt farliga chans kommer i mitten på den första halvleken när GFK:s backlinje står något högt och Rydboholms anfallare kan löpa in bakom. Men avslutet hamnar inte bakom Jonathan Kisch utan det avvärjs. I den 27:e minuten kommer GFK:s dittills bästa målchans då Sebastian Forsblad kommer till skottläge och får till ett rungande skott. Tyvärr tar den i ribbans nederkant och rätt ner i backen. Men GFK behöver inte misströsta länge för i anfallet efter kommer ledningsmålet. En boll går mot Mattias Johansson som vinkas för offside, men han missar bollen och den går i stället till Ibrahim Nazari som löpt in bakom och utmanar försvaret. Försvaret stöter undan bollen men inte bättre än att Mattias kan fånga upp den strax utanför straffområdet och därefter placera in den till 1-0 med en behärskad tåpaj. Ett par minuter senare kommer nästa läge för GFK när Elias Andersson hängt med upp i ett anfall från sin vänsterbacksplats. Han vänder upp i banan och slår ett inlägg med högerfoten mot Elvin Cuni som dock får fläka sig för att nå bollen och avslutet går över. I den 39:e minuten vänder Ibra upp i ett liknande läge, men mycket närmare kortlinjen och inlägget når en fristående Matte som nickar in sitt andra mål för kvällen, 2-0. Mattias vaskar fram ytterligare ett par chanser innan halvtidsvilan, men det blir inga mer mål för honom under matchens första akt, utan det står 2-0 när domaren blåser för halvtid.

Den andra halvan börjar likt den första slutade med ett GFK som trycker på för ytterligare mål och i den 57:e minuten utökar man genom Elvin till 3-0. Simon "Pjäsen" Broman får relativt ostörd stå och måtta en lyra mot Elvin som löper i djupled, plockar ner bollen och rullar behärskat in den. 5 minuter senare gör firma Sebastian Forsblad - Viktor Lid en snarlik kopia på målet man konstruerade nere i Kinna. En lång hörna plockas ned av Sebastian som måttfullt lyfter en boll mot andra stolpen där Viktor trycker sig fram och gör 4-0 med pannan. Strax därpå blir Rydboholms kväll ännu tuffare sedan man drar på sig ett rött kort efter två gula. Och GFK är nära att utnyttja sitt manövertag omgående, men Pjäsen blir överraskad när Elvin hoppar över bollen efter ett sidledspass i bra läge från Sebastian och skottet går över. Matchen går sedan lite i stå men det blir ändå ett mål till i matchen. Oskar kastar ett långt inkast som broder Viktor når högst på och får bollen mot mål som lite turligt går in, 5-0, vilket blir slutresultat.